2018. május 4., péntek

Így mossa a függönyeit!




Függönye a mosás után valamiért nem marad szép fehér,rugalmas és könnyen kezelhető? Ennek valószínűleg az az oka,hogy valamit rosszul csinál a mosás során.A megoldás:tartsa be az alábbi 5 szabályt,és a függönye fehérebb lesz,mint valaha!
1-,Portalanítás.
Mielőtt kimossa őket,érdemes kiporolni a függönyöket:a vékony anyagból készült darabokat elég,ha alaposan kirázza,ha azonban jobban megfogták a port,ki is porolhatja őket.Sőt,a porszívózás is hatékony lehet,ügyeljen azonban arra,hogy nagyon óvatosan,rendkívül alacsony fokozaton végezze,nehogy kárt tegyen az anyagban.
2-,Citromlé.
Érdemes természetes módszereket bevetni,ha célja a besárgult függöny kifehérítése.A citrom például remek alternatíva:mielőtt a mosógépbe teszi a függönyt,fél órára áztassa citromleves vízbe,majd alaposan öblítse ki az anyagot.
3-,Fehérítés.
A fehér szín visszavarázsolásáért sós vízzel is nagyon sokat tehet,amelyben egy egész éjszakán át is érdemes lehet áztatni a függönyt,mielőtt kiöblíti,és kímélő programmal kimossa az anyagot.Az áztatáshoz literenként 10 dekagramm sót használjon.
4-,Szódabikarbóna.
A szódabikarbóna szintén igazi csodaszer:a mosószerhez is adhat belőle 12 kanállal,de literenként 5 dekagrammot a vízhez adva áztatás formájában is sokat segíthet.
5-,Gyűrődés ellen.
Némiképp segíthet a csúnya gyűrődések megakadályozásában,ha összehajtva teszi a mosógépbe az anyagot,fontos azonban,hogy mindig lógatva szárítsa,így általában egyáltalán nem kell vasalni.

    Forrás: Kiskegyed 2017.Április 11.   26. évfolyam 15.szám (1287)



A természet patikája.


Így készül a házi gyömbérlé.
Ez a természetes ital igazi gyógyító bomba.
Ha naponta issza,számos egészségügyi problémától megszabadulhat.
Aki betegség esetén szívesen fordul a természetes szerekhez,mint az orvosságokhoz,annak polcáról nem hiányozhat a gyömbér.
Ez a növény gazdag forrása az A,-C-,E-, és B-komplex vitaminoknak,ezenkívül sok magnéziumot,foszfort,káliumot,szilíciumot,nátriumot,vasat,cinket,káliumot és béta-karotint tartalmaz.A gyömbér gyógyító hatásait élvezhetjük a friss vagy a szárított,őrölt gyömbérben,de fogyaszthatjuk ivólé formájába is.Utóbbi így készül.
Hozzávalók:1 liter szénsavmentes víz (lehet lúgos víz ),2-3 cm frissen reszelt gyömbér,fél citrom leve,1 fahéjrúd,méz ízlés szerint.
A friss gyömbért hámozza meg,és egy reszelőn reszelje egyenletes apró darabokra,majd adja a vízhez.A megmosott citromot vágja kettőbe és csavarja a vízbe.Dobjon bele egy kis fahéjat vagy fahéjrudat és ízlés szerint adjon hozzá mézet.

Mellékhatásai ritkák,de azok,akik szív-vagy vérnyomás gyógyszert szednek,használata előtt mindenképpen konzultáljanak az orvosukkal!

Forrás: Kiskegyed 2017.Április 11.  26. évfolyam 15.szám  (1287 )


                          

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése