2018. május 13., vasárnap

Mire használjuk a fogkrémet?                          Mire használjuk a fogkrémet?


Sokan nem tudják,de a fogkrémet nemcsak fogtisztító,de kifejezetten jó zsíroldásra is,üvegtisztításra-és számtalan más dologra is.Összegyűjtöttük,mire is használható pontosan....
1-,Telefon képernyő tisztítása.
Rakjunk egy vattapamacsra egy pici fogkrémet,majd jól dörzsöljük be vele telefonunk képernyőjét.Miután száraz ronggyal eltávolítottuk a maradék fogkrémet,csillogó-villogó képernyőt kapunk.
2-,Jó hézagkitöltő.
Ki gondolná,hogy egy kis fehér fogkrém eltünteti a szögek helyét a fehér falon.A megmaradt kicsi lyukba a falon nyomjunk egy kis fogkrémet,és a felesleget töröljük le.
3-,Zsír,kosz,vízkő eltüntetésére.
Tegyünk egy szórófejes flakonba 1 deci kólát és mellé nyomjunk egy kis fogkrémet.Keverjük össze,majd fújjuk a csapon található szennyeződésekre.Az eredmény már egy-két perc múlva látható is.
4-,Pattanások ellen.
Kenjük be vele este a kis piros göböket,és hagyjuk rászáradni.Reggelre szinte alig fog látszódni.
5-,Bűz elűző.
Ha halat pucoltunk vagy foghagymát vágtunk,kenjük be utána egy kis fogkrémmel a kezünket,majd mossuk le.Rögtön elűzi a szagokat.
6-,Zsírkréta folt ellen.
A gyerekek gyakran használnak rajzoláshoz zsírkrétát,és a nyomok máris megjelennek az ülőgarnitúrán.Egy nedves szivacsra tegyünk egy  kis fogkrémet,és dörzsöljük be a foltot.Azonnal eltünteti őket.
7-,Cumis üveg szagtalanítása.
Ha a cumisüvegben megromlik a tej,nagyon nehéz  elűzni belőle a szagokat.Mossuk át jól fogkrémmel,és öblítsük ki.
8-,Sérült CD-k,DVD-k.
Sokszor karcolódik meg a CD vagy DVD lemezünk.Gyengéden töröljük át egy  kis fogkrémmel őket,a kisebb sérülések el is tűnnek.
9-,Cipő elszíneződésre.
Ha elszíneződött a sport cipőnk fehér része,rakjunk egy kis kefére fogkrémet,és dörzsöljük át vele a fehér gumis részeket.Olyan lesz,mint új korában.
10-,Ezüstékszerek tisztítása.
Olyanok lesznek,mint új korukban,ha néha át töröljük őket egy kis fogkrémes ronggyal.
11-,Vasaló tisztán tartására.
A vasalótalp égetett foltját is eltünteti.
12-,Ing és gallér fehérítésére.
Nemcsak folt tisztításra,de fehérítésre is használhatjuk a fogkrémet.Dörzsöljük be a koszos ing gallérját fogkrémmel,majd hagyjuk állni egy kicsit,és ezután mossuk csak ki.Újra visszanyeri fehér színét.
13-,Leégés után felfrissít.
Ha nagyon megpirult a bőrünk a napon,élszakára vékonyan kenjük be fogkrémmel máris látszik a javulás.

Forrás: Story 2017.Június 15.    XX. Évfolyam 24.szám.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése