2018. május 1., kedd

Tippek a sikeres diétához!


                      Tippek a sikeres diétához!


Még alig kezdtünk neki a fogyókúrának,de legszívesebben máris feladnánk? Ezek a tippek segítenek,hogyan jussunk túl a holtpontokon,és miként csinálhatjuk végig.

Nincs elrontva!
Amikor elhatározzuk,hogy belevágunk 1 diétába,általában 2-3 napig tökéletesen tudjuk tartani magunkat hozzá.De előfordul,hogy ezek után bűnbe esünk,például 1 baráti társaságban nem tudunk ellenállni 1 falat pizzának.Ilyenkor úgy fogjuk fel,hogy máris elrontottunk mindent,és legszívesebben feladnánk.De ne tegyük!Ne legyen lelkiismeret-furdalásunk,csak a nap hátra lévő részében vagy másnap próbáljunk újra odafigyelni.

Legyen kéznél!
Sokan abba a hibába esnek diéta alatt,hogy inkább alig esznek valamit,és amikor rájuk tör a farkaséhség,inkább feladják az egészet,és minden finomságot felfalnak,ami a kezük ügyébe kerül.Mindig tartsunk magunknál egészséges rágcsálni valókat,nasikat,hogy ezt elkerüljük.Például legyen a táskánkban zabkeksz,az íróasztalunk fiókjában mandula vagy éppen néhány kocka étcsoki.

Tartsuk a sorrendet!
A legnehezebben a szénhidrátokról mondunk le a fogyókúra alatt? Ha csak emiatt érezzük úgy,nem tudjuk tartani magunkat a diétás menühöz,ne is mondjunk búcsút nekik.Csak mielőtt nekiesnénk egy nagy tál spagettinek,együnk előtte egy kis salátát vagy zöldséget,esetleg egy sovány hússzeletet,és máris nem esszük magunkat degeszre.Vagyis a szénhidrátok előtt érdemes fehérjét és zöldséget enni,mert ezek kellőképpen eltelítenek.

Ne sürgessük!
Az életmódváltás nem megy egyik napról a másikra,pedig hajlamosak vagyunk óriási elvárásokkal nekivágni a diétának,és úgy tervezzük,hogy két hét alatt csúcsformába lendülünk.Ha pedig ez nem sikerül,feladjuk.Ezért próbáljunk a következőkre gondolni:ha hónapokon vagy akár éveken keresztül nem ügyeltünk a helyes étkezésre,együtt tudtunk élni az úszógumival,akkor bírjunk ki néhány hetet,amíg beindul a változás.

Kell a motiváció!
Sokan leírják egy papírra,hogy hány kilót szeretnének fogyni,mikorra szeretnék ezt elérni,milyen alakra vágynak és hasonlók.Ezek helyett inkább azt szedjük pontokba,pontosan miért határoztuk el,hogy diétázunk,és egészségesebb életmódra váltunk.Esetleg töltsünk le egy applikációt a telefonunkra,ami számolja a napi kalóriabevitelünket,és a mozgás mennyiségét és megdicsér,ha az eltervezett kereten belül maradunk!

Nincs kifogás!
,,Nem kívánom a zöldségeket!",Nem szeretem a halat!", ,,Mi lehet a köret,ha nem ehetek krumplit?"-a legtöbbször ezek a magyarázatok hangzanak el,ha valaki nem tartja magát az egészséges menühöz.Böngésszünk a különböző receptek közül,és keressünk olyan izgalmas alternatívákat,amik felkeltik az érdeklődésünket.Nemcsak salátát,paradicsomot,párolt csirkét lehet enni diéta alatt,hiszen számtalan ínycsiklandó variáció létezik.

Forrás: Meglepetés 2016.Szeptember 22.    XXI. évfolyam,38.szám


                                 Így tisztítsa a tepsiket!


A sütőformák,tepsik,tortaformák nagyon gyorsan úgy néznek ki,mintha nagymamánktól maradtak volna ránk...De néhány egyszerű trükkel gyorsan újjávarázsolhatja őket.

Üvegedények.
Hozzávalók:folyékony szappan,szódabikarbóna.
Ezeket talán a legnehezebb a rájuk sült foltoktól megtisztítani.De nem lehetetlen! Mártson egy kidobásra váró fogkefét a folyékony szappanba,majd a szódabikarbónába.Körkörös mozdulatokkal dörzsölje rá az anyagot a foltokra,majd hagyja 20-30 percig állni.Utána gyűrjön össze egy darab alufóliát,és ezzel már simán ledörzsölheti a felpuhult szennyeződéseket.

Rozsdamentes acél edények.
Hozzávalók:hidrogén-peroxid,szódabikarbóna.
A tisztításukhoz szórjon rájuk szódabikarbónát,majd egy réteg hidrogén-peroxidot,végül még egy réteg szódabikarbónát.Hagyja így 1-2 órán át,majd ezután egy érdes szivaccsal már simán letörölheti a foltokat.

Alumínium tepsik.
Hozzávalók:fehér-ecet.
Töltsön meg egy  fazekat egyenlő részben vízzel és ecettel,majd forralja fel a keveréket,aztán hagyja szobahőmérsékletűre hűlni.Ezután mártogasson egy dörzsiszivacsot az így nyert folyadékba,és ezzel a szivaccsal dörzsölje át a tepsit.Simán leszedi a foltokat.

Fontos,hogy miután ilyen módon megtisztította a tepsijeit,jó alaposan,meleg vízzel és mosószerrel ki is mossa őket,hogy nyomokban se maradjanak bennük a tisztításhoz alkalmazott szerek!

Forrás:Kiskegyed 2017.Január 24.    26.évfolyam 4.szám ( 1276 )
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése