2018. május 8., kedd

Lehet,hogy eddig ön is rosszul használta a sütőpapírt...

         






                 



Pedig ha jól csinálja,még a süti is finomabb lesz.
Ha sütésről van szó,a sütőpapír elengedhetetlen kellék,ami segít abban,hogy a sütemény alja ne égjen meg,ne ragadjon bele a tepsibe,ami megkönnyíti a mosogatást is.De sajnos a sütőpapírt is lehet rosszul használni-és az emberek többsége nem is jól alkalmazza.
Ha önnel is előfordult már,hogy a papír megégett,az íze érezhető volt a sütin,vagy annak egy része mégiscsak a papíron maradt,akkor lehet,hogy ön is közéjük tartozik.Ezért eláruljuk,hogyan kell helyesen használni a sütőpapírt.
A legelső lépés az,hogy nem száraz tepsibe kell tenni a sütőpapírt,hanem előtte kicsit be kell nedvesíteni.Ez elősegíti a hő jobb megtartását és így rövidebb idő alatt finomabban süthetünk.A másik apró trükk:úgy kell a sütőbe beletenni a papírt,hogy előtte az egészet teljesen összegyűrjük,majd kisimítjuk és csak ezután nyomjuk a nedves tepsibe.És ha így jár el,nemcsak a fenti hibák nem fordulnak majd elő,ezzel a módszerrel finomabb,szebb lesz és rövidebb idő alatt el is készül a finomság.

Forrás: Kiskegyed 2016.Október 18.   25. évfolyam 42.szám (1263 )





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése